Referat: IK Zenith - IBK Kungälv

Efter två veckors matchuppehåll mötte Green Stars IBK Kungälv som vunnit sina tre senaste
matcher och som också ligger på en tredjeplats på tabellen. Hade Zenith någon chans? Det
skulle visa sig att Kungälv ändå fick sig ett rejält motstånd.

Sebastian Gustafsson börjar matchen, med att redan efter 28 sekunder, näta in matchens
första mål. Andra målet kom inte långt därefter och det var Felix Jansson som skickade in en
kasse under matchens 5:e minut efter några minuter av intensivt spel.
Mot slutet av första perioden blir Zenith kanske något för bekväma och detta utnyttjar
Kungälv. 17.07 reducerade Kungälv med hjälp av ett zorromål.
När det återstod 2 sekunder av första perioden kvitterade Kungälv och oj, detta skulle visa
sig vara en jämnare match än man trott.

Under andra perioden märktes det att båda lagen kommit in i matchen ordentligt. Vi fick se
ett intensivt anfallsspel av Kungälv men ett ännu bättre kontringsspel från Zenith som
återigen tog ledningen med ett snyggt mål från Wilmer Eurén i andra periodens 3:e minut.
Efter ett byte i 6:e minuten gick Linus Stenholt in på plan, för att efter 2 sekunder göra mål
och det stod nu 4-2 till Green Stars.

16.27 reducerade Kungälv till 4-3 efter många misslyckade försök framför mål.
Andra periodens sista minut blev minst lika spännande som första periodens, och att hålla i
bollen var helt rätt beslut. Perioden slutar 4-3.
Tredje perioden startade med ett vunnet tek och ett högt tempo på båda lagen. Som snart
skulle löna sig,.. för Kungälv, då de i 4:e minuten kvitterade till 4-4.
Man märkte nu att Kungälv börjat trycka på och de fick till snygga anfallsspel och farliga
kontringar.

Halvvägs in i tredje tappade Zenith bort varandra lite i anfallen men höll ett fortsatt starkt
försvar och när en möjlighet på kontring gavs var Felix Jansson inte feg på bollen och gjorde
en kasse i 9:e minuten som återigen ger Zenith ledningen. Det har hänt förut, var han sugen
på ännu en match med hattrick?

Strax efter målet utvisades Kungälvs nummer 27, 2 minuter för hårt spel. Detta gav
grabbarna möjligheten till att öka ledningen ytterligare om de fick till ett bra lir i powerplay
men, som så många gånger förut, tar Kungälv till en kontring och kvitterar till 5-5. Det tar inte
heller lång tid förrän Kungälv tyvärr tar ledningen och ställningen är nu 5-6 med 6 minuter
kvar av matchen.

Efter att ha tacklat Melker Bäverhag över sargen så åker Kungälvs nummer 41 på 2
minuters utvisning för hårt spel. Zenith fick nu återigen möjligheten att prestera och göra mål
i powerplay. Skulle de klara ännu en av Kungälvs kontringar?
Med ett fulltaligt Kungälv på plan igen, så begär Zenith timeout och det är med all rätt som
Micke tar ett snack med laget innan ett sista ryck. Det återstod 1,5 minut kvar av matchen.
Med knappt en minut kvar, plockar man ut Adam ur mål och gör ett sista försök att kvittera
för förlängning men lyckas inte hitta in i mål och slutsignal lyder.

Kungälv kommer med en snabb innebandy och vill gärna kontra men de stoppas av starka
backpar som har koll på varandra samt ett bra hemjobb av övriga som tillsammans utgjorde
ett starkt försvar under hela matchen. Zenith var duktiga på att stå i vägen, samt både täcka
skott och pass mellan Kungälvsspelarna. Matchen slutar 5-6 till IBK Kungälv. Men, det finns
ingen tvekan om att laget bjöd den fullsatta läktaren på ett grymt samarbete och ett
ordentligt hålligång.

Man undrar ju över vad Lisbeth gav grabbarna för snacks innan matchen denna gång då det
var ett extremt taggat grönt lag som klev in på plan under lördagen.
Matchens lirare gick välförtjänt till Adam Gustafson som bjöd på en otrolig insats med ett
stort fokus och räddningar som imponerade.
Skottstatistik 21-31 till Kungälvs favör.

Nästa match spelas redan på torsdag 23/11 20.15 i Brearedshallen. Ett bortamöte mot
Träslövsläge IF, som för närvarande ligger tre poäng under Zenith. Det är alltså en
match med tre viktiga poäng att hämta hem.